image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Platforma DA, PAS, PD și Pro Moldova boicotează ședința Parlamentului; „Nu vrem să participăm la nunta anului”

Fracțiunile Platforma DA, PAS, Pro Moldova și PD boicotează ședința de astăzi a Parlamentului.

„După abuzul de ieri, azi urmează să fie operate mai multe modificări în componența comisiilor - 3 comisii din 11 vor fi prezidate de deputații Șor, va fi ales și un vicepreședinte nou etc. În asemenea circumstanțe noi nu participăm la această ședință care va încununa nunta produsă ieri în văzul lumii, nu vom fi acolo să strigăm „amar”. Nu dorim să participăm la ședința de legalizare a coaliției socialiștilor cu noii acoliți”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Doar alegerile anticipate pot soluționa problema. Este unica soluție pentru a pune capăt acestui dezmăț. Transmitem un semnal pentru toți cetățenii – urmăriți atent prestația tuturor actorilor politici. Și vedeți ce face Platforma DA și cât de nedreaptă a fost propaganda precum că am fi în cârdășie cu cineva, că am fi spoileri etc. Mi-aș dori să vadă și presa ce se întâmplă și cum procedează fracțiunile parlamentare”, a mai spus Slusari.

Declarații de presă ale vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari - 4 decembrie 2020

Declarații de presă ale vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari - 4 decembrie 2020 Posted by Jurnal.md on Friday, 4 December 2020

Doar liderul Pro Moldova, Andrian Candu a fost prezent câteva minute la începutul ședinței, apoi a părăsit ședința.

După aceasta, a susținut un briefing în care a anunțat că Pro Moldova „nu va participa la un show de prost gust” și că nu vor să facă „agenda puterii”.

„Cele întâmplate ieri și astăzi aduc un pericol mare ca RM să fie izolată. Iată că au condamnat și UE, și SUA. Toate deciziile de ieri trebuie să fie atacate la Curtea Constituțională și să ne exprimăm dezacordul politic”, a precizat Andrian Candu.

Briefing de presă Grupul parlamentar PRO MOLDOVA - 4 decembrie 2020

Briefing de presă al deputaților din Grupul parlamentar PRO MOLDOVA - 4 decembrie 2020 Posted by Jurnal.md on Friday, 4 December 2020

Și liderul PD, Pavel Filip, a calificat drept „show de prost gust” și „nunta anului” cele întâmplate la Parlament ieri și astăzi.

„S-au trecut toate liniile roșii, nu vom participa la acest show de prost gust. PD boicotează ședința de astăzi a Parlamentului, pentru că nu dorește să participe la nunta anului, la acest show de prost gust organizat ieri și azi în Legislativ. Oamenii nu vor tolera aceste abuzuri. Deși vă pare că încă mai aveți puterea, uitați-vă în istoria recentă și vedeți consecințele. Oamenii nu vor mai răbda. Oamenii au spus clar la alegerile prezidențiale că vor altceva”, a declarat Pavel Filip.

Briefing de presă Pavel Filip - 4 decembrie 2020

Briefing de presă al deputatului Pavel Filip, Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova - 4 decembrie 2020 Posted by Jurnal.md on Friday, 4 December 2020

Noutăţile partenerilor

comentarii: