image
Sursa foto: jurnal.md

Boierii Moldovei Sărăcite: Mașinile de lux, episodul 2017

Mai mulți funcționari ai acestui stat, ajunși printr-un miracol în funcții, își materializează în timp record visele din copilărie. Ce idei îl stăpânesc pe un deputat avid în primele zile de ședere în fotoliul de legislator?

Presupunem că sunt mai multe, dar una e de-a dreptul irezistibilă - dorința de a se vedea la volanul unei mașini. Una mare și cât mai scumpă. Doar așa crede el că poate să devină important în ochii muritorilor de rând. Ne-am documentat și avem un tablou real.

Câte mașini au în garaj deputații, judecătorii și alți angajați ai structurilor publice, când și cum le-au cumpărat, aflați într-un nou material de investigație, la „Jurnalul Săptămânii”.

Zeci de noi mașini de lux au intrat anul trecut în garajele funcționailor. Deputați, miniștri, judecători, polițiști sau conducători de agenții de stat. Majoritatea dintre ei și-au depus deja declarațiile de avere. Unii spun de unde provin banii, alții tac. Urmează o listă alcătuită în baza analizei dărilor de seamă disponibile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: