image
Sursa foto: santorinidress.com

Fenomenul „rochiilor zburătoare”; O afacere care a cucerit lumea a pornit de la o simplă fotografie în Santorini

Un cer de un albastru perfect, clădiri de un alb imaculat și o rochie roșie superbă, care flutură elegant în vânt sunt ingredientele pentru imaginea perfectă visată de orice femeie dornică de aprecieri pe rețelele sociale. La început au fost doar simple fotografii realizate pe pitoreasca insulă Santorini, dar impactul a fost atât de mare, încât o nouă afacere a cucerit lumea și rețelele sociale.

Fotografiile cu "rochiile zburătoare", așa cum au fost denumite, au ajuns populare și în alte paradisuri turistice, precum Dubai, Cuba, Mexic sau Jamaica.

Imaginile arată ca și când ar fi desprinse din paginile unei reviste celebre de modă, dar ședințele foto sunt relativ accesibile și au ajuns să facă parte din ofertele pentru vacanțe.

Regina incontestabilă a acestor fotografii este Evgenia Volokitina, care a fondat SantoriniDress împreună cu soțul ei Kirill Babenkov în 2016, scrie CNN. Cei doi realizau fotografii de nuntă și de portret. În timp ce se afla în Republica Dominicană, Babenkov a văzut cum un stilist a adăugat unei rochii o trenă lungă, pentru un aspect mai dramatic, ceea ce i-a dat ideea de a face și el astfel de fotografii în Santorini. De atunci, el și Evgenia și-au extins afacerea în Italia, Cuba și Dubai.

Volokitina și Babenkov au înființat un site unde au promovat aceste fotografii, iar succesul lor i-a făcut și pe alții să încerce să înceapă o afacere pe același model.

Chrisan Hunter organizează nunți în Jamaica și a vrut să meargă în Santorini pentru a realiza ședințe foto similare. În momentul în care a izbucnit pandemia, și-a schimbat planul și a decis să valorifice ideea în țara ei natală. A avut noroc, deoarece Jamaica a rămas în mare parte deschisă turiștilor, cu excepția câtorva perioade scurte de blocare și restricții.

Turiștii din SUA și Canada au continuat să vină în Jamaica în vacanță. Mulți chiar plănuiseră călătorii în Grecia, dar renunțaseră din cauza restricțiilor, așa că oferta lui Chrisan Hunter s-a potrivit perfect dorințelor lor.

Femeile care doresc astfel de fotografii în Jamaica primesc o rochie potrivită, sunt coafate, machiate și li se acordă tot sprijinul pentru a obține imaginea dorită.

Hunter a povestit că a început să realizeze ședințe foto nu doar pentru o singură persoană, ci și de grup, fiind situații în care grupul a inclus chiar și 14 femei îmbrăcate în rochii de culori diferite, iar efectul a fost și mai spectaculos.

Afacerea a câștigat teren și în Mexic, unde a fost adaptată, astfel încât, pentru ședințele foto sunt alese rochii fluide impermeabile, perfecte pentru plutirea pe ochiurile de apă turcoaz din peninsula Yucatan, acolo unde se spune că mayașii au comunicat cu zeii.

Fotografiile nu sunt ușor de realizat, iar de multe ori apar situații neprevăzute. De exemplu, Christina Kumar a vorbit despre cât de dificilă a fost ședința foto pe care a realizat-o în deșertul din California, unde era și foarte cald, dar era și plin de spini, scrie digi24.ro.

Dincolo de situațiile neprevăzute și chiar dacă de multe ori durează o oră să găsești momentul potrivit pentru o astfel de fotografie, impactul este puternic, iar imaginea captează o amintire memorabilă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: