image
Sursa foto: zf.ro

Proiect de lege care ANULEAZĂ facilitățile fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc, AVIZAT de Comisia economie

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a examinat și avizat astăzi proiectul de Lege pentru modificarea Codului fiscal care prevede abrogarea facilităților fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc.

Proiectul propune anularea scutirii de la plata impozitului pe venit a câștigătorilor de la loterii sau pariuri sportive, precum și anularea scutirii TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.

De asemenea, acesta prevede anularea prevederii privind restituirea TVA la investiții capitale efectuate în cadrul parteneriatului public-privat de interes național. Astfel, se va consolida concurența loiala și condițiile egale de piață.

Printre prevederi se numără și anularea scutirii de la plata taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii pentru persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat, în cazul dat jocuri de noroc.

În opinia deputaților, acest stimul fiscal a impulsionat dezvoltarea industriei jocurilor de noroc, din care rezulta că Republica Moldova este un promotor al acesteia, lucru nu ne aparat onorabil, dar și care are un impact dăunător asupra societății. De asemenea, această industrie facilitează spălarea și legitimizarea banilor de proveniență neclară.

Luând în considerare că Republica Moldova se confruntă cu mari probleme la compartimentele spălării banilor și a corupției, s-a considerat oportun de a institui măsuri legislative mai riguroase asupra industriei jocurilor de noroc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: