image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

Ion Chicu a anunțat soluțiile aprobate de către Guvern pentru agricultori

Guvernul nu poate oferi mai mult de 300 de milioane de lei pentru subvenționarea agricultorilor. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu în cadrul unui briefing.

În cadrul unui briefing Ion Chicu a anunțat soluțiile aprobate de către Guvern în privința agricultorilor. Acestea urmează să fie discutate cu Fondul Monetar Internațional după care propuse Parlamentului pentru aprobare. Printre soluțiile enumerate de premier se regăsesc, rambursarea TVA acumulată în conturi să fie uitilizată pentru plățile salariilor și pentru impozitul funciar, circa 120 milioane de lei, noi am acceptat acest lucru susține premierul.

La fel Chicu spune că a fost acceptat instituirea moratoriului la controalele din partea statului, în special la controalele fiscale până la 31 decembrie.

„Am agreat să mergem în Parlament cu extinderea subvenționarea dobânzilor la creditele pentru agricultori și pentru creditele existente nu doar pentru acele noi. La fel s-a agreat proiectul de simplificare a proceduri de obținere a compesațiilor, va fi una mai simplă și mai rapidă, miercuri va fi aprobată la ședința Guvernului. S-a discutat și poate chiar să fie de la 1 octombrie posibil de a diminua cota TVA la fertilizanți și alte livrări, preventiv o cotă de 12%, dar și pentru producția agricola, vom mai discuta. Acest proiect va fi finalizat săptămâna aceasta, îl vom discuta cu Fondul Monetar Internațional.

Am înțeles că reprezentanții protestatarilor nu sunt de acord cu 1500 de lei per hectar ceea ce înseamnă că negocierile noatre de sâmbătă stau așa în suspans, va trebuie de revenit la discuții. Actualmente statul nu poate să aloce mai mult, noi nu putem acceptat acest ultimatum din simplu motiv că și această sumă de 300 de milioane de lei a trebuit să o realocăm de la alte cheltuieli care tot sunt foarte importante”, a declarat Io Chicu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: