image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

DOC // Ce indemnizație va primi Igor Dodon la expirarea mandatului dacă nu-și găsește de lucru

La expirarea mandatului, Igor Dodon și consilierii săi vor beneficia de indemnizații în sumă de jumătate de milion de lei.

În proiectul de lege a bugetului de stat pentru 2020, la capitolul „măsuri de politici acceptate suplimentar la linia de bază” a fost inclusă o indemnizație unică pentru președinte și consilierii săi la expirarea mandatului. Dodon ar urma să primească 39.000 de lei conform legii nr. 199 din 16.07.2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcţii de demnitate publică. Legea prevede că dacă după 2 luni de la încetarea mandatului persoana cu funcţie de demnitate publică nu este încadrată în câmpul muncii, ea beneficiază de o indemnizaţie egală cu un salariu al funcţiei.

De indemnizații vor beneficia și consilierii președintelui, circa 15 persoane. Pentru acestea în bugetul de stat pentru 2020 a fost preconizată suma de 560.000 de lei.

docdoc

Dodon singur și-a propus indemnizație de jumătate de milion de lei?

Jurnal de Chișinău a scris în decembrie 2019 despre indemnizația unică pe care o va primi președintele în exercițiu la expirarea mandatului. Socilaistul Grigore Novac a declarat atunci că inițiativa a venit chiar de la Igor Dodon.

Eu, din câte cunosc, este inițiativa președintelui ca aceste surse financiare să fie redirecționate spre un obiectiv social”, a menționat Novac.

În ultimii trei ani, a crescut și valoarea cheltuielilor Președinției – de la 17 milioane de lei în 2016 la 35 milioane în 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: