image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Un copil de 9 ani, din Săseni, s-a înecat în iaz după ce a intrat cu un amic pe gheață; Imagini de la locul tragediei

Durere fără margini într-o familie din Săseni. Fiul lor de 9 ani s-a înecat într-un iaz din localitate, după ce a intrat pe gheață împreună cu un prieten.

Tragedia a avut loc ieri, în timp ce cei doi copii - victima de nouă ani și prietenul acestuia în vârstă de 12 ani - se aflau la joacă pe o stradă din apropierea bazinului acvatic.

Cei doi au intrat pe gheața iazului care nu era îngrădit. La un moment dat, băiețelul de 9 ani, aflat la mijlocul iazului, s-a prăbuși sub apă după ce stratul de gheață a cedat. Celălat băiat a reușit să scape, aflându-se mai aproape de mal.

Unul dintre sătenii care au încercat să salveze copilul a povestit cum s-a întâmplat totul.

„Ne-am întâlnit cu mama copilului, care plângea și ne ruga să scoatem copilul. Nici nu mai țin minte cum am ajuns, cum am intrat”, povestește martorul tragediei. Unul dintre ei a sărit în apă imediat să salveze copilul.

„A sărit în iaz și deodată l-a scos. Un papucel de-al lui a rămas încă în iaz. Aici l-am scos, am încercat să-i ajutăm primul ajutor medical. Celălalt copil se vede că a căzut unde probabil nu era așa adânc”, povestește unul dintre cei care au scos copilul din apă.

Poliția a fost alertată în jurul orei 16:00.

Copii de 9 și 12 ani au intrat prin acces liber într-o gosodărie ce dispune de un bazin acvatic, pentru a aluneca pe stratul de gheață format. La un moment dat, stratul de gheață a cedat iar minorii s-au prăbușit în apă. Amicul victimei în vârstă de 12 ani a reușit să iasă și a mers îndată la mama copilului de nouă ani ca să-i relateze despre cele întâmplate. Între timp, minorul de nouă ani a fost scos la mal de câțiva oameni din apropiere”, a declarat Cristina Vicol, ofițer de presă al IP Călărași.

Băiatul a fost scos în stare inconștientă, fiindu-i acordat primul ajutor medical. În scurt timp la fața locului a intervenit și o ambulanță. Din nefericire, medicii au constatat decesul copilului.

Potrivit poliției, la o distanță de 50 de metri de casa băiatului decedat se află o altă gospodărie nelocativă, care nu este îngrădită cu gard, iar în interiorul gospodăriei a fost construit recent un bazin acvatic cu o suprafață de aproximativ 15m x 25m și cu o adâncime de aproximativ 2-3 m, bazinul fiind parțial umplut cu apă.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc tragedia.

tragedie Săseni

Noutăţile partenerilor

comentarii: