image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari: Datoriile la Calea Ferată la moment sunt peste 660 de milioane de lei

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, anunță că datoriile la Calea Ferată la moment sunt peste 660 de milioane de lei, dintre care 91 de milioane sunt restanțe la salarii.

Deputatul susține că suma datoriilor a crescut în ultimele săptămâni, dar fără implicarea executivului și legislativului, soarta acestui obiect strategic va fi dezastruoasă.

Căteva săptămâni în urmă aceasta cifra era de 497 milioane de lei. O creștere vertijinoasă. Marți e nevoie urgent să audiem conducerea întreprinderii. Viteza falimentului devine tot mai mare. Rămân lunile numărate pănă la momentul insolvabilității. Conducerea entității este în panică și nu poate găsi limbaj comun cu colectivul de muncă. Angajații, care 3-4 luni stau fără salarii degrabă vor ieși masiv la proteste. Agenția Proprietății Publice se află în autoizolare. De guvern mai bine să tac ca să nu întrăm în zona isteriei. Dar fără intervenția proximă a executivului și legislativului soarta acestui obiect strategic va fi dezastruoasă. Băieții șmecheri deja se pregătesc pentru preluarea patrimoniului de miliarde la preț derizoriu”, punctează Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: