În ultimele 24 ore pe sensul de intrare în țară s-a înregistrat un număr de 23 998 traversări persoane, dintre care 11 283 treceri la frontiera moldo-română, 8 986 treceri la frontiera cu Ucraina și 3 729 treceri a frontierei aeriene.

Totodată, prin Aeroportul Internațional Chișinău au ajuns în țară, cu rute directe Italia – Republica Moldova, 819 de persoane. La toți călătorii acestor curse au fost oferite spre completare fișe epidemiologice și efectuată termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.

În toate punctele de trecere a frontierei, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-au completat 1 141 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 6 938 de persoane.

Totuși, potrivit informațiilor, la trecerea frontierei de stat a fost identificată o persoană care prezenta febră, fiind solicitată intervenția personalului medical prin serviciul unic 112.

Ministerul Sănătății recomandă cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.