image
Sursa foto: Jurnal.md

Decis: 70 mii de lei - pentru casele deteriorate de ploi, pentru acoperișul ars al poliției din Rezina - un milion

Astăzi a avut loc ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Ion Chicu. Membrii CSE au examinat cererile venite din localitățile afectate grav de calamități naturale.

Ca rezultat, Comisia a decis alocarea mijloacelor financiare necesare pentru reabilitarea drumurilor în localitățile Misovca, Costești și Horăști din raionul Ialoveni, dar și acordarea a circa 70 mii de lei pentru reparația locuințelor individuale ale mai multor locuitori din raionul Ștefan Vodă, deteriorate de ploile torențiale și grindina de la începutul lunii iulie.

Totodată, s-a decis alocarea unui milion de lei din Fondul de Intervenție pentru reparația acoperișului deteriorat în urma incendiului produs în clădirea Inspectoratului de poliție din orașul Rezina.

Premierul Ion Chicu a declarat că sunt calculate și prejudiciile din sectorul agricol. „Cel mai mare număr de solicitări de despăgubiri rămâne a fi cel din domeniul agriculturii. Astăzi vom definitiva Regulamentul privind repartizarea celor 200 de milioane de lei alocați de Guvern în acest sens. De aceea, solicit colegilor din cadrul instituțiilor responsabile ca efectuarea plăților către agenții economici afectați să se facă cât mai rapid”, a spus acesta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: