Medicul Dumitru Godoba, împreună cu soția sa și cu asistenta superioară din sat, au fost opriți de agenții de patrulare pe 14 februarie, în jurul orelor 11, în timp ce se îndreptau spre o chemare în localitate.

Polițiștii spun că au simțit un miros puternic de alcool de la medic, pe care l-au dus la dispensarul narcologic. Testul alcoolscopic a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de 0.46 mg/l în aerul expirat.

Contactat de Jurnal.md pentru o reacție, medicul a negat totul, dând vina pe cineva dintre colegii de la spital. Acesta a menționat totuși că sărbătorise cu o zi înainte.

„A fost o comandă. Eu am neplăceri de la o persoană din colectiv. Eu am avut o ceremonie cu o zi înainte, dar în ziua respectivă eram adecvat, am fost normal, am colaborat cu polițiștii. Nu am fost de acord cu ce mi-a arătat testul alcoolscopic și am cerut să fie anchetat cazul”, a declarat Dumitru Godoba, medicul din satul Vălcineț.

Despre acest medic, surse care au solicitat anonimatul spun că ar fi luat mită în repetate rânduri.

„Orice consultație la domnul Dumitru Godoba, medic-șef din s. Vălcineț r. Călărași, se face cu 200 de lei sau ceva din curte, lapte, miere de albini, animale, depinde ce are gospodarul în curte”, ne-a spus un pacient.

Medicul-șef din localitate neagă însă orice acuzație: „Nu am avut niciodată plângeri și nici nu am auzit de așa ceva. Doamne ferește!”.

Responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale declară că nu sunt la curent deocamdată cu acest caz.

Contactată de Jurnal.md, șefa serviciului de presă a INP, Alina Bunghez, nu a fost de găsit deocamdată pentru a ne oferi detalii.