image
Sursa foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Andrei Năstase: Chicu minte și instigă la ură; Imediat după depășirea crizei epidemiologice, să-și dea demisia

Prim-ministrul Ion Chicu a făcut o declarație absolut iresponsabilă, când a vorbit despre faptul că deputații blocului ACUM au cerut suspendarea legii și a admis o manipulare crasă precum că oamenii și afacerile rămân fără ajutor din partea statului din cauza opoziției, afirmă Andrei Năstase. Liderul Platformei DA califică mesajul lui Chicu drept instigare la ură și spune că premierul trebuie să-și dea demisia imediat după depășirea crizei legate de COVID-19.

„Faptele sunt următoarele, iar minciunile și dezinformarea pe care o practică Guvernul lui Dodon, chiar prin afirmațiile prim-ministrului Chicu, frizează patologicul și atentează, prin conținul lor, la securitatea socială și economică a RM. Deputatul Platformei DA Dinu Plăngău, în numele fracțiunii, a sesizat Curtea Constituțională cu solicitarea anulării a trei puncte din Legea nr. 56 din 2 aprilie 2020 privind instituirea unor măsuri de susţinere a cetăţenilor şi a activităţii de întreprinzător în perioada stării de urgenţă şi modificarea unor acte normative. Aceste puncte fac referire la schemele legate de duty-free, prelungirea nejustificată cu an a unei norme din legea privind controlul asupra tutunului și modificare taxelor pentru resursele naturale. În sesizarea lui Dinu Plăngău era solicitată suspendarea DOAR a celor trei puncte pănă la examinarea cauzei în fond. Nimic altceva! Curtea Constituțională și-a extins atribuțiile și a suspendat toată legea, lege aprobată prin asumarea răspunderii, și a stabilit examinarea tuturor sesizărilor pe acest subiect pentru luni, 13 aprilie”, a declarat Andrei Năstase, într-un live pe pagina sa de facebook.

„Având în vedere gravitatea afirmațiilor prim-ministrului și usurința cu care acesta minte cu nerușinare o întreagă țară, știind în mod evident că faptele au fost altele, cerem ca imediat după depășirea crizei epidemiologice prim-ministru Chicu să-și dea demisia. În caz contrar noi vom aplica toate metodele legale pentru destituirea lui din funcție”, afirmă Năstase.

Liderul Platformei DA a avut un mesaj și pentru judecătorii Curții Constituționale.

„Facem un apel către judecătorii Curții Constituționale și-i îndemnăm să analizeze în litera legii toate punctele din contestația depusă de Platforma DA și să nu facă nici un fel de rabat de la prevederile Constituției, a legilor și normelor care guvernează societatea și economia RM. Cel mai negru scenariu care se poate derula astăzi în țara noastră este acela în care Curtea Constituțională, prin decizia finală, să își asume o complicitate istorică și nefastă cu acest guvern toxic care, iată, asemenea guvernului lui Plahotniuc, minte și manipulează!”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA spune că lipsa de transparență a actualului Guvern îi obligă să solicite public includerea de urgență în componența Comisiei pentru situații excepționale a președinților fracțiunilor parlamentare și a reprezentanților mediului de experți în domeniul medical și epidemiologic, procedându-se la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1340 din 4 decembrie 2001, pentru a realiza un larg consens naţional, politic şi social.

Posted by Andrei Nastase on Thursday, 9 April 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: