image
Sursa foto: papermoneywallpaper.com

Campionii cheltuielilor electorale: PN, Partidul Șor și PSRM au scos cel mai mult din buzunar pentru alegerile locale

Formațiunile politice „Partidul Nostru”, Partidul Șor și Partidul Socialiștilor au cheltuit cei mai mulți bani în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. Luate la un loc, cele trei partide au declarat cheltuieli de peste 12 milioane de lei. Cei mai mulți bani s-au dus pe publicitatea electorală.

Potrivit rapoartelor financiare prezentate la Comisia Electorală Centrală, formațiunea „Partidul Nostru” a cheltuit în această campanie 4,11 milioane de lei, fiind lider într-un clasament al partidelor care au investit cei mai mulți bani în electorală.

La o mică distanță privind cheltuielile se situează „Partidul Șor”, cu 4,07 milioane de lei declarate la CEC, iar Partidul Socialiștilor ocupă locul trei în acest top, cu 3,35 milioane de lei alocate campaniei.

Urmează PLDM, cu 1,97 milioane de lei, Blocul ACUM, cu 1,7 milioane, și Partidul Democrat, cu 1,25 milioane raportate la CEC.

Celelalte partide au cheltuit mai puțin de 300 de mii de lei.

De notat că la alegerile parlamentare din februarie, lideri incontestabili la capitolul cheltuieli au fost Partidul Democrat și „Partidul Șor”, cu 30 de milioane și, respectiv, 20 de milioane de lei declarate la CEC.

Pentru alegerile parlamentare noi din cele patru circumscripții uninominale, partidele au declarat cheltuieli semnificativ mai mici, de ordinul câtorva mii de lei. În privința veniturilor celor trei partide care au investit cel mai mult în această campanie electorală, formațiunile „Partidul Nostru” și „Partidul Șor” afirmă că au obținut majoritatea banilor din donațiile persoanelor fizice din Republica Moldova, în timp ce Partidul Socialiștilor declară toate resursele financiare la capitolul „mijloace proprii”.

cheltuielicheltuieli

Noutăţile partenerilor

comentarii: