image
Sursa foto: Jurnal.md

Patru companii, inclusiv Centrala de la Cuciurgan, participă la concursul pentru noul contract de livrare a curentului în RM

Patru companii și-au anunțat intenția de a participa la concursul pentru noul contract de livrare a energiei electrice Republicii Moldova începând cu 1 martie.

Este vorba de S.A. „Energocom”, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, „DTEK Pavlogradugoli” din Ucraina și Întreprinderea cu Capital Străin „TehGaz Grup”.

Potrivit Red Union Fenosa, etapa de recepționare a scrisorilor de intenție privind participarea la procesul de furnizare a energiei electrice s-a încheiat ieri.

Până pe 21 februarie, compania va alege furnizorii care întrunesc cerințele tehnice. Aceștia vor primi solicitări de prezentare a ofertelor care vor fi evaluate în cadrul unei licitații.

Procedura se va finaliza cu negocierea și semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice care va fi avizat de ANRE.

Anul trecut, Republica Moldova a achiziționat 70% din energia electrică de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30% - de la compania „DTEK PAVLOGRADUGOLI” din Ucraina. Preţul mediu de achiziţie a constituit circa 5,24 cenţi USD/kWh.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: