Minerii spun că au fost concediaţi după ce, în aprilie, s-au plâns postului nostru de televiziune că nu primesc salarii și i-au adus acuzații directorului întreprinderii.

Minerii mai spun că au depus plângeri la Ministerul Justiției, Procuratura Generală și Centrul Naţional Anticorupţie, însă întreprinderea așa și nu funcționează din ianuarie. Unii dintre ei nu și-au văzut salariile de opt luni, iar alții - de nouă.

Şefa Serviciului de presă al CNA nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție. Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Aliona Cheptănaru, ne-a declarat că este în concediu şi ne-a redirecţionat la o colegă de-ai ei, care ne-a spus că responsabilă în acest caz este doar conducerea întreprinderii.

La numărul de telefon al directorului întreprinderii ne-a răspuns o femeie. Ea nu a vrut nici să se prezinte, nici să ne spună cum îl putem găsi pe şeful firmei. În aprilie, directorul minei de la Cricova ne-a declarat că acuzaţiile de furt sunt ”aberații” şi că el a preluat-o cu datorii. Am sunat-o și pe contabila-șefă, Angela Gabura.

Potrivit minerilor, întreprinderea are datorii de 13 milioane de lei.