image
Sursa foto: facebook.com/pnl.ro

Ludovic Orban: „Aici, în RM, există o forță politică, Blocul ACUM, care are deplina capacitate de a duce țara la nivelul UE”

PNL sprijină cu toată puterea, la nivel european, parcursul de integrare a RM în Uniunea Europeană. Iar aici, în RM, există o forță politică, Blocul ACUM, care are deplina capacitate de a-i reprezenta pe oameni și care are un proiect pentru RM, care, într-adevăr, poate să ducă țara acolo unde merită, și anume la nivelul UE, la nivelul standardelor de funcționare ale democrației și la nivelul de prosperitate pe care îl merită fiecare cetățean.

Declarațiile au fost făcute de președintele PNL România, Ludovic Orban, care se află la Chișinău, unde astăzi au fost prezentați candidații PNL la alegerile pentru Parlamentul European.

„PNL sprijină cu toată puterea, la nivel european, parcursul de integrare a RM în Uniunea Europeană. De asemenea, sprijinim procesul de democratizare, de pătrundere pe scară largă a valorilor care stau la baza funcționării UE, ca fiecare cetățean să poată să beneficieze de asocierea cu UE.

Mărturisesc profunda îngrijorare față de evoluțiile din RM, după ce am asistat la invalidarea alegerilor primarului de Chișinău, în care Andrei Năstase a fost ales primar general al Chișinăului prin voința cetățenilor. Iată că astăzi, după alegerile parlamentare, în care cetățenii s-au exprimat, actul de voință al cetățenilor este nesocotit. Atât forțele oligarhice, cât și cele proruse, încearcă să calce în picioare voința cetățenilor, împiedicând funcționarea parlamentului RM. O astfel de atitudine este una de gravă nesocotire a voinței cetățenilor, de încălcare a celor mai elementare principii democratice și reflectă un joc politicianist perfid din partea PSRM și PD, care arată că nu le pasă de ceea ce au vrut oamenii și care împiedică funcționarea democratică a RM.

Se poate spune astăzi că nu există un primar legitim ales în Chișinău, nu există un parlament care nu funcționează din cauza unui boicot tot mai explicit din partea PD și PSRM, nu se poate spune că există un guvern legitim, iar de președinte ce să mai vorbim... Nu știm dacă este președintele RM sau președintele lui Plahotniuc.

Toată această stare de lucruri riscă să afecteze viața de zi cu zi a cetățenilor și să compromită șansele fiecărui cetățean la o viață decentă.

Aici, în RM, există o forță politică, Blocul ACUM, care are deplina capacitate de a-i reprezenta pe cetățenii basarabeni și care are un proiect pentru RM, care, într-adevăr, poate să ducă țara acolo unde merită, și anume la nivelul UE, la nivelul standardelor de funcționare ale democrației și la nivelul de prosperitate pe care îl merită fiecare cetățean”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul conferinței de presă susținute la Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: