image
Sursa foto: Facebook/Alexandru Slusari

Platforma DA a demarat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Chicu

Platforma DA a transmis fracțiunii PAS proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari.

„Sperăm că colegii noștri, precum și toți cetățeni conștienți înțeleg foarte bine că dacă rămâne cabinetul de miniștrii Chicu, atunci acest dezmăț va dura până la primăvară. Dacă, după scrutinul prezidențial, vor urma alegeri parlamentare anticipate, înseamnă ca actuala garnitura guvernamentală, fie și interimară, va gestiona Moldova undeva până în aprilie-mai 2021”, a comentat Alexandru Slusari.

„Cei care pledează pentru alegerile parlamentare anticipate în anul curent urmează să spună oamenilor deschis și onest că pentru asta e nevoie ca pentru minim 6 luni țara să rămână fără un guvern plenipotențiar, întrucât doar demisia guvernului și imposibilitatea votării unui alt cabinet de miniștri provoacă alegeri anticipate. Platforma DA propune o alternativă reală, asumând guvernarea și toate riscurile aferente. Nu acceptăm formula - cu cât mai rău în țară, guvernată de oponentul nostru politic, cu atât mai bine pentru noi”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 26 de deputaţi. Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: