image
Sursa foto: fagura.com

50 de companii mici și mijlocii se pot credita prin Fagura cu dobândă 0%

În premieră, Fagura lansează un alt model de creditare pentru Companiile mici și Mijlocii, dar și pentru Startup-uri. Acestea se pot finanța chiar dacă nu au înregistrat încă profituri sau nu au istorie de credit. Fagura propune o nouă abordare a finanțării IMM & Startups - cu o experiență exclusiv online, bazată pe un scoring unic în țara noastră.

Creditele pentru IMM reprezintă un program inovator în Republica Moldova, lansat de Fagura, care își propune să ofere finanțare pentru afacerile mici sau mijlocii, chiar și pentru tinerii antreprenori, abia lansați business.

50 de companii vor beneficia de credite la dobândă zero

Programul startează cu o promoție - dobândă 0 (zero) pentru primele 50 de companii care sunt acceptate spre finanțare. Tinerii antreprenori vor achita inițial plățile, care vor conține principalul și dobânda, iar la fiecare trei luni vor primi de la Fagura câte o plată care îi va acoperi cheltuielile pentru dobânda achitată. Astfel, vom contribui la susținerea mediului antreprenorial și a tinerilor întreprinzători.

fagura.comfagura.com

Tudor Darie, CEO Fagura: „Ne dorim să ajutăm tinerii antreprenori și companiile în primii ani de activitate prin democratizarea accesului la finanțare. Vom testa acest mecanism de finanțare la dobânzi scăzute. Vom continua să căutăm noi parteneriate, care să ne permită să oferim acces rapid la finanțare pentru IMM”.

Platforma a fost dezvoltată cu sprijinul proiectului „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din RM”, finanțat de PNUD Moldova.

Noile afaceri lansate în Republica Moldova sunt din start respinse de bănci pentru a fi finanțate, deoarece nu au o istorie creditară și nu au reușit să devină profitabili în bilanțul contabil anual. Fagura intervine cu o soluție la această problemă, decizia de finanțare fiind luată de un sistem automatizat de scoring - o tehnologie unică în Moldova, iar întreg procesul are loc 100% online.

fagura.comfagura.com

Ana Sîtnic, antreprenoare: „Proiectul mi se pare fain. Suntem în era digitalizării, iar așa un produs cred că o să aibă succes. Cu siguranță o să aplic, mi se pare destul de sigur, toate instrumentele folosite sunt aceleași ca și la bancă, doar că mult mai rapid și cu salvarea hârtiei.”

Oleg Costin, antreprenor: „Noi, întreprinderile mici și mijlocii suntem dinamice și, în unele cazuri, neputincioase. Avem nevoie de lichidități în unele situații, cred că Fagura va fi un partener de încredere la acest capitol. Atunci când e nevoie repede de un împrumut, în decurs de 15 minute depunem dosarul, iar dacă totul este în regulă – avem banii în cont, putem să acționăm și asta e cel mai fantastic.”

Fagura.com este prima platformă de P2P lending (investiții alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia și lansată la etapa de test în R. Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă. Astăzi comunitatea Fagura numără peste 1000 de investitori și 1300 de împrumutați, cu un proces de accesare a unui împrumut sau investiție 100% online.

fagura.comfagura.com

Fagura.com a fost lansat în 2019, devenind un proiect premiat în domeniul Fintech la mai multe evenimente din R. Moldova și România: Brandul anului în FinTech, 2020 și 2021 (Moldova), Startup-ul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), Top 3 best FinTechs, 2019 (România). În 2021, Fagura a fost în Top 100 Next Global Companies 2021 de Revista britanică Global Finance & Finance Reviews.

Noutăţile partenerilor

comentarii: