image
Sursa foto: Jurnal.md

Andrei Spânu, despre proiectul Chișinău Arena: „Pentru a fi dată în exploatare mai este nevoie de 700.000 de euro”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat în aseară la Jurnal TV că poartă discuții cu antreprenorul responsabil de construcția Arenei Chișinău ca cele 59 de hectare de teren incluse în proiect să fie scoase din contract.

Andrei Spânu susține că pentru darea în exploatare a Arenei Chișinău mai sunt necesari de investiți circa 700.000 de euro.

„Arena trebuie dată în exploatare. Pentru a fi dată în exploatare mai este nevoie de aproximativ 700.000 de euro. Cea mai mare problemă sunt căile de acces. Conform așa numitului proiect de parteneriat public, construcția căilor de acces era pe responsabilitatea guvernului. În același timp avem 59 de hectare de teren. Soluția pe care o avem noi la moment este să facem lucrările necesare pentru a da în exploatare acest edificiu și am început deja discuțiile cu antreprenorul să scoatem din contract acele 59 de hectare, să nu mai fie parte ale acestui contract și noi să avem o anexă la contract prin care să garantăm plățile care sunt”, a declarat Andrei Spânu.

Ministrul a declarat că proiectul Arena Chișinău a fost un moft al celor care conduceau țara în perioada respectivă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: