image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Locuri pentru bolnavii de Covid în spitalele din Chișinău nu mai sunt; Pacienții, internați doar dacă se externează cineva

În spitalele pentru adulți din municipiul Chișinău locuri libere nu mai sunt. Pacienții sunt internați doar dacă cineva se externează. Despre aceasta a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Șefa Direcției a declarat că în prezent în spitalele municipale sunt internați 1590 de pacienți infectați cu virusul Covid. Dintre aceștia 64 se află în stare foarte gravă, 703 – în stare gravă și 777 – în stare de gravitate medie.

Tatiana Bucearschi a reiterat că respectarea măsurilor de protecție anticovid din partea cetățenilor: purtarea măștilor de protecție, spălatul frecvent al mâinilor, respectarea distanței fizice și evitarea spațiilor aglomerate va ușura munca lucrătorilor medicali, care sunt permanent la locul de muncă și nu au zile de odihnă, în comparație cu populația de rând.

La rândul său, Primarul General, Ion Ceban, a îndemnat populația să conștientizeze situația pandemică gravă care a pus stăpânire pe RM. „Medicii și asistentele medicale și-au cedat birourile pentru amenajarea de locuri noi pentru paciențiI cu coronavirus. Acum toată lumea trebuie să dea dovadă de responsabilitate, în contextul când capacitățile de internare sunt la limită, iar incidența îmbolnăvirilor rămâne înaltă”.

În altă ordine de idei, edilul a solicitat viceprimarului de ramură, Angela Cutasevici, să examineze posibilitatea ca elevii de clasele primare I-IV, să poată reveni în bănci după vacanța de primăvară, pentru a fi în siguranță. „Acum părinții ar trebui să-și ia liber, cel puțin unul dintre ei, ca să stea cu copiii de 9-10 ani, iar acest lucru este complicat”, a subliniat Ion Ceban.

Potrivit ultimelor informații prezentate de Ministerul Sănătății în municipiul Chișinău sunt 85165 de cazuri confirmate de Covid, inclusiv recuperați – 67480 pacienți. De la începutul pandemiei au fost înregistrate 1308 decese.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: