image
Sursa foto: Profimedia

Şahtior Doneţk vrea despăgubiri uriașe de la FIFA. Care este motivul

Clubul ucrainean de fotbal Şahtior Doneţk vrea despăgubiri de 50 de milioane de euro de la FIFA în compensaţie pentru faptul că organismul mondial a decis, la finele lunii trecute, ca jucătorii şi antrenorii străini care evoluează la cluburi din Rusia şi Ucraina să-şi poată suspenda contractele până în iunie 2023.

Şahtior a depus documentele oficiale la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Şahtior vrea ca TAS să anuleze această decizie FIFA, care, conform grupării, a pus capăt discuţiilor cu alte cluburi despre transferurile unor jucători străini în valoare estimativă de 50 de milioane de euro.

Clubul ucrainean ar fi vrut să-şi vândă cei 14 străini pentru a compensa pierderile de după suspendarea ligii.

În luna mai, clubul ucrainean a mai atras atenția asupra a ceea ce se va întâmpla din cauza războiului.

Campionatul de fotbal al Ucrainei, suspendat în luna februarie din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, a fost abandonat, fără atribuirea titlului de campioană în sezonul 2021-2022.

Mai multe echipe din Ucraina au pierdut jucători străini, după izbucnirea războiului. Aceștia s-au transferat la alte formații, din postura de jucători liberi de contract, după o decizie a FIFA.

Directorul executiv de la Şahtior Doneţk, Sergei Palkin, a lansat acuzații grave la adresa agenţilor de jucători, pe fondul războiului din Ucraina.

Palkin susține că impresarii profită de pe urma războiului pentru a negocia transferurile fotbaliştilor străini, pe fondul extinderii de către FIFA a concesiilor pentru stranierii legitimaţi la cluburi din această ţară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: