image
Sursa foto: Jurnal.md

Absolvenții liceelor, în special cei care vor să-și continue studiile peste hotare, vor susține examenele de BAC

Absolvenții liceelor din acest an, în special cei care vor să-și continue studiile la instituții de învățământ superior de peste hotare, trebuie să se pregătească să susțină examenele de BAC. Totuși, autoritățile iau în calcul două scenarii: cei care vor să-și continue studiile peste hotare să susțină BAC-ul, iar cei care vor să-și continue studiile la instituții de învățământ superior din RM – să fie înmatriculați în baza notelor medii. O decizie finală în acest sens însă încă nu a fost luată. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon.

„Cel mai probabil examenele de bacalaureat vor fi susținute, deoarece de el au nevoie cei care vor să meargă la studii de învățământ superior înafara țării. Știm că mai mulți liceeni merg la studii în România și acolo vor trebui să prezinte rezultatele BAC-ului. Astfel dacă amânăm acest examen, am putea să punem în pericol posibilitatea tinerilor de a-și continua studiile”, a spus Dodon în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”..

„Acum se discută câteva scenarii. Unul din ele ar fi să revenim la posibilitatea de a înmatricula în instituțiile noastre de învățământ absolvenții, nu în baza notelor de la BAC, ci în baza notelor medii, ca cei care doresc să meargă la studii peste hotare să susțină BAC-ul, cei care ar dori să continue studiile la instituții de învățământ superior din RM, să nu-l susțină. Dar o astfel de decizie încă nu a fost luată, de aceea pregătiți-vă de BAC”, a spus Igor Dodon.

Ieri și ministrul Educației, Igor Șarov, a anunțat că în privința examenelor de Bacalaureat, ministerul nu a luat o decizie definitivă și că totul depinde de data când va fi permis accesul elevilor în instituțiile de învățământ.

„Opțiunea prioritară pe care ne-o dorim este bazată pe experiența statelor europene, care presupune desfășurarea examenelor de Bacalaureat la sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie, dacă situația de criză va lua sfârșit. Despre o decizie finală referitor la examenele de BAC din acest an, ministerul va anunța la jumătatea luni mai”, a precizat ministrul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: