image
Sursa foto: AP

Veste sumbră pentru cea mai mare economie a lumii: Pare că se îndreaptã către o „furtună economică dezastruoasă”

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a estimat săptămâna trecută probabilitatea ca SUA să intre într-o recesiune, potrivit unui raport Yahoo Finance.

Se pare că Dimon a declarat marţi că economia este „puternică”, dar „nori de furtună” se ivesc la orizont. Clasificarea este o aparentă retrogradare faţă de comentariile anterioare ale lui Dimon din iunie, când a avertizat despre posibilitatea ivirii unui „uragan economic”.

S-a spus că CEO-ul a estimat şansele unei „aterizări uşoare” la aproximativ 10% şi probabilitatea unei „aterizări mai dure” sau a unei „recesiuni uşoare” mai aproape de 20 până la 30%. El a estimat, de asemenea, o şansă de 20 până la 30% pentru o „recesiune mai grea” şi o şansă de 20 până la 30% pentru „o furtună economică violentă”.

Liderii industriei au furnizat diverse previziuni economice în ultimele luni, deoarece o puternică piaţă a muncii din SUA se ciocneşte de două trimestre consecutive de contracţie – lăsând mulţi experţi nedumeriţi dacă SUA se apropie de o recesiune sau se află deja într-una, scrie Business Magazin.

„În acest moment, cerul economiei SUA este oarecum însorit”, a spus Dimon în iunie. "Lucrurile merg bine. Toată lumea crede că Fed se poate descurca cu situaţia actuală. Cu toate acestea, încă nu ştim dacă norii de la orziont anunţă o simplă furtună sau un uragan dezastruos".

comentarii: