image
Sursa foto: Profimedia

Novak Djokovic e în sferturi la US Open și mai are 3 pași până la Marele Șlem

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, aflat în cursa pentru câştigarea celui de-al patrulea său titlu consecutiv de Grand Slam şi al 21-lea din carieră, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului US Open, învingându-l în patru seturi, 1-6, 6-3, 6-2, 6-2, pe americanul Jenson Brooksby.

Brooksby (20 ani, locul 99 ATP), cel mai tânăr jucător american care a atins turul al patrulea la US Open, după Andy Roddick în 2002, i-a pus mari probleme lui Djokovic în debutul întâlnirii, reuşind să câştige fără drept de apel primul set (1-6), după doar 29 de minute de joc.

Sârbul, principalul favorit al competiţiei, a reuşit să treacă însă peste acest şoc şi s-a impus în următoarele trei seturi, asigurându-şi prezenţa în sferturi, unde îl va înfrunta pe italianul Matteo Berrettini, într-o reeditare a finalei de la Wimbledon, câştigată de sârb în luna iulie.

Djokovic se află la 3 victorii de Marele Şlem (câștigarea tuturor celor 4 turnee de Grand Slam într-un an), performanţă care nu a mai fost realizată de 52 de ani, legendarul jucător australian Rod Laver aflându-se în acest cerc select - cu un dublu titlu după ce l-a reuşit şi în 1962 - alături de pionierul Donald Budge (1938).

Germanul Alexander Zverev, campionul olimpic de la Tokyo, a trecut la rândul său cu bine de optimile de finală, după o victorie în trei seturi, 6-4, 6-4, 7-6 (9/7), în faţa italianului Jannik Sinner, iar în turul următor îl va avea da adversar pe sud-africanul Lloyd Harris, care a reuşit să-l elimine în patru seturi, 6-7 (6/8), 6-4, 6-1, 6-3, pe americanul Reilly Opelka.

Zverev, care a obţinut cu această ocazie a 15-a sa victorie consecutivă, speră să devină primul jucător, după britanicul Andy Murray în 2012, care câştigă medalia olimpică de aur şi trofeul la US Open în acelaşi an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: