image
Sursa foto: f1.com

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului graţie abandonului coechipierului Bottas

Britanicul Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Azerbaidjanului după ce a profitat de abandonul coechipierului Valtteri Bottas. Mexicanul Sergio Perez a completat podiumul. Sebastian Vettel a încheiat doar pe 4, Sainz şi Leclerc pe 5 şi 6, iar cei doi piloţi McLaren, Alonso şi Vandoorne, au încheiat cursa în puncte, pe 7 şi 9. Hamilton a devenit, astfel, al treilea pilot diferit care s-a impus în primele 4 curse din acest sezon.

Hamilton a supraviețuit unei întreceri cu foarte multe incidente și cu două intervenții ale mașinii de siguranță. Safety car-ul a apărut prima dată după doar câteva minute - Kimi Raikkonen și Esteban Ocon s-au lovit, iar mașina francezului a rămas blocată în virajul 3.

Sebastian Vettel a plecat din pole-position și a controlat Grand Prix-ul în mare parte, până la incidentul din turul 40, când Max Verstappen i-a refuzat depășirea colegului sau Daniel Ricciardo. Olandezul a făcut mai multe mișcări pe linia de start-sosire, cei doi s-au lovit, iar monoposturile Red Bull Racing au rămas blocate în primul viraj. În plus, în spatele mașinii de siguranță, Romain Grosjean a lovit zidul de pe margine, iar perioada de neutralizare a fost prelungită.

Valterri Bottas a primit un cadou neașteptat și a realizat schimbul de pneuri sub safety car, mutare copiată de Sebastian Vettel, Lewis Hamilton și Kimi Raikkonen. Bottas a gestionat precaut restartul, însa în spatele său, Vettel s-a precipitat, a greșit în primul viraj și a ajuns pe locul 4. Însă cursa nu se încheiase.

După încă un tur, Bottas a făcut pană pe dreapta spate și a trebuit să parcheze. Hamilton a profitat de situație. Britanicul a obținut cea de a 63-a victorie din carieră și a fost urmat de Raikkonen și Sergio Perez. Mexicanul a obținut primul podium pentru Force India după doi ani de așteptare.

Charles LeClerc, votat pilotul cursei, a sosit al 6-lea și a punctat în premieră în Formula 1. În clasamentul general, Hamilton a devenit lider și are 4 puncte avans față de Vettel.

Următoarea etapă din Formula 1 va fi in Spania, la Barcelona, peste două weekend-uri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: