image
Sursa foto: Privesc.eu

Igor Munteanu, despre eliberarea certificatului de integritate lui Șor: „Arată dezastrul de la ANI și sfidează UE”

Acordarea certificatului de integritate lui Ilan Șor, condamnat de prima instanță la şapte ani de închisoare în dosarul fraudei bancare de la BEM, compromite politica și politicienii din Republica Moldova, punând semn de egalitate între condamnații pentru furturi în proporții deosebit de mari și alți politicieni sau candidați la parlamentare. De această părere este fostul ambasador al RM în SUA, Igor Munteanu, candidatul din partea Blocului electoral ACUM pe circumscripția uninominală nr. 15 Călărași.

„Ce se întâmplă cu ANI, care eliberează un certificat de integritate unui condamnat, cel care a fost responsabil de furtul din bănci? Acest certificat arată dezastrul Agenției Naționale pentru Integritate și arată cât de prost a fost concepută această legislație care asigură eliberarea unui astfel de certificat de integritate pentru oricine. Practic, oamenii vor pune un semn de egalitate între cei condamnați pentru furturi și delapidări în proporții deosebit de mari cu alți politicieni sau candidați. Eu cred că este o strategie de compromitere a politicii și politicienilor din RM”, a declarat Igor Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă.

„În al doilea rând, această plasare a unui condamnat în cursa electorală arată și o sfidare a UE, pentru că UE a cerut accelerarea investigației fraudei bancare și folosirea instituțiilor statului de drept pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere. Din păcate, această campanie este coruptă de această defecțiune a sistemului statului de drept”, a punctat fostul ambasador.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: