image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon, nicio critică în adresa lui Putin: „Ceea ce se întâmplă la vecini reprezintă o lecție importantă și pentru noi”

În timp ce întreaga comunitate internațională critică dur intervenția militară în Ucraina, Republica Moldova trebuie să dea dovadă de „neutralitate politică” . Cel puțin asta consideră președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon.

„Vreau să fac un apel la calm, neutralitate politică și înțelepciune în această situație deosebit de complicată la frontiera Republicii Moldova. Înțeleg foarte bine că în aceste momente societatea se poate panica și că oamenii au nevoie de niște repere clare din partea guvernării: cum să procedeze, la ce să se aștepte, cât de siguri pot fi de propria lor securitate, sub toate aspectele, și dacă vor primi sprijinul necesar. Sper că aceste repere și asigurări vor fi oferite”, se arată în mesajul lui Dodon.

Socialistul nu spune niciun cuvânt de rău despre invazia rusă, dar crede că războiul din Ucraina reprezintă „o lecție importantă” pentru Moldova.

„Totodată, consider că ceea ce se întâmplă la vecini reprezintă o lecție importantă și pentru noi. În toate deciziile politice, nu trebuie să ratăm oportunitatea de a ajunge la un compromis pe calea negocierilor, pe calea dialogului, pentru a evita orice provocări și a diminua orice risc de tensiune militară în spațiul țării noastre”, mai spune Dodon.

Precizăm că președintele rus Vladimir Putin a anunțat, la ora 5 dimineața (ora Moldovei), începerea unei operațiuni militare pentru “demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei. La scurt timp, presa internațională a relatat că au fost auzite explozii în mai multe orașe, inclusiv lângă capitala Kiev. SUA condamnă atacul “neprovocat și nejustificat”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: