image
Sursa foto: Facebook/Alexandru Slusari

Contrastul izbitor dintre Cimitirul Eroilor și Memorialul „Eternitate”; Slusari: Am trăit astăzi un sentiment de rușine

În timp ce la Memorialul Eternitate se fac lucrări de milioane, Cimitirul Eroilor se află într-o stare deplorabilă, iar astăzi niciun demnitar de stat nu a fost acolo ca să depună flori, afirmă vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Cimitirul Eroilor din Chișinău și Memorialul "Eternitate". Un contrast izbitor! Am trăit azi un mare sentiment de rușine. Astăzi, la Cimitirul Eroilor, am fost patru reprezentanți ai Platformei DA și am depus flori pe la ora 11:00. Nicio floare depusă înaintea noastră, iar cimitirul se află într-o stare mai mult decât deplorabilă și se transformă în gunoiște. Nu am cuvinte să vă descriu ce mizerie este acolo. Un an întreg deputații Platforma DA și în special doamna Maria Ciobanu încearcă să obțină finanțarea bugetară pentru salvarea acestui obiect istoric, unde sunt înhumați 1645 de ostași, printre care doar 431 români. În rest, sunt ostași de diverse etnii, inclusiv 234 ruși. Guvernarea nu are bani pentru acest monument de importanță națională. Dar sunt sigur că perseverența noastră în curând va da roade”, a menționat Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA a adăugat că pentru el ziua de azi este o zi de conciliere națională.

„Bunelul meu pe linia mamei tot războiul a luptat în rândurile Armatei Sovietice, fiind recrutat în 1941 în штрафбат. Rudele tătălui, însă, au fost ostași români. Niciodată nu voi face diferența dintre ei. Este istoria mea. Este istoria Patriei mele, pentru care cel de-al Doielea Război Mondial a avut specificul său. Impunerea simbolismului sovietic niciodată nu va avea succes în Moldova. Întotdeauna voi promova toleranța și concilierea civică versus confruntarea civilă în scopul obținerii unor dividende politice și geopolitice”, a mai spus Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: