Breaking News

A decedat un judecător al Curții Constituționale

Judecătorul Curții Constituționale Eduard Ababei s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani. Informația a fost confirmată de președintele CC, Domnica Manole.

image
Sursa foto: Jurnal.md

Guvernarea renunță la intenția de a reduce cu două ore perioada de votare

Comisia Juridică din Parlament a aprobat, astăzi, raportul cu privire la proiectul de modificare a Codului Electoral, care urmează să fie supus votului în lectura a doua. Raportul a fost aprobat cu cinci voturi ale deputaților PSRM și PD.

Potrivit deputatului PAS Sergiu Litvinenco, membru al comisiei, toate propunerile societății civile au fost respinse.

„Mașinărie de joc care schimbă regulile de joc sub Dodon. Dodon încă mai speră că așa poate câștiga. Și alții tot așa s-au gândit, dar au eșuat. Nu vin acum cu exemple, ele se cunosc. Și Dodon așa va păți, fiți siguri de asta”, a comentat Litvinenco.

El a precizat că perioada de votare rămâne cum a fost, de la 7:00 la 21:00. În varianta votată în prima lectură, proiectul prevedea reducerea perioadei de votare cu două ore.

Precizăm că, în timpul dezbaterilor în plenul Parlamentului, opoziția a acuzat că proiectul de modificare a Codului Electoral ascunde mai multe prevederi menite să fraudeze alegerile prezidențiale din toamnă și a cerut consultări publice repetate.

Citeşte mai mult despre

comentarii: