image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Dodon cere, Chicu execută: Cu o durere de cap mai puțin; Metalferos va fi scos la privatizare în perioada imediat următoare

Premierul Ion Chicu a anunțat că, în perioada imediat următoare, Guvernul va scoate la privatizare întreprinderea Metalferos.

„Cu un monopol în țară mai puțin. Cu o durere de cap mai puțin. Următorul monopol spre lichidare - cel de pe piața aeroportuară”, a anunțat Chicu pe contul său de Facebook.

Șeful Guvernului a făcut anunțul după ce președintele Igor Dodon a declarat astăzi, după ședința săptămânală de la Reședința de Stat, că a cerut privatizarea Metalferos.

Amintim că, în noiembrie 2019, Guvernul condus de Maia Sandu a aprobat Regulamentul privind modul de desfăşurare a concursului pentru obţinerea licenţei de comercializare a resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase, a fost abrogată astăzi de cabinetul de miniștri. „

Aprobând această hotărâre de Guvern, noi, de facto, eliminăm monopolul pe piața exporturilor de metale feroase și neferoase. Știm cu toții că pe parcursul mai multor ani, Metalferos a fost un pilon și un buzunar pentru cei aflați la guvernare ”, a declarat atunci ministrul Economiei, Vadim Brânzan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: