image
Sursa foto: jurnal.md

Atenție! 3500 de polițiști se vor afla de Blajini în preajma cimitirelor, chiar și unde a fost interzis accesul

Circa 3500 de polițiști se vor afla la datorie pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor pe 9 și 10 mai pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră și pentru a monitoriza respectarea regulilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

Oamenii legii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor, atât în localitățile unde a fost permisă oficierea procesiunii de pomenire a celor răposați, cât și în acele localități unde aceasta a fost interzisă.

În localitățile unde a fost permis accesul în cimitire, evitați aglomerația la morminte. Polițiștii vor monitoriza respectarea distanţei sociale și echiparea corespunzătoare a cetățenilor cu măşti şi mănuşi.

De asemenea, sunt interzise mesele de pomenire și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, inclusiv pe teritoriul cimitirelor.

Polițiștii vă recomandă să parcați unitățile de transport în adiacentul cimitirelor, doar în locurile permise și să nu lăsați în mașină lucruri de valoare.

Mai mulți agenți de patrulare vor fi prezenți pe traseele din țară. Recomandăm cetățenilor să circule cu respectarea limitelor de viteze și să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice.

În caz de necesitate sau dacă aţi asistat, sau cunoașteți despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la numărul unic de urgență - 112 !

Noutăţile partenerilor

comentarii: