image
Sursa foto: routesonline.com

Cea mai mare parte din investițiile la Aeroport sunt din taxele pasagerilor; Avia Invest, RESTANTĂ cu 66 de mil. de euro

Avia Invest, firma care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, este restantă cu 66 de milioane de euro la capitolul investiții. Informațiile au fost anunțate astăzi după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit informațiilor prezentate de Agenția Proprietății Publice, până la sfârșitul lui 2019, Avia Invest era obligată să investească 160 de milioane de euro. A investit însă doar 94 de milioane de euro, adică 66 de milioane de euro sunt restanțe.

„Agenția Proprietății Publice va notifica investitorul că nu și-a îndeplinit angajamentele investiționale. Totodată, este interesant care sunt sursele pentru cele 94 de milioane de euro. Dintre acestea, 59 sunt din taxele plătite de pasageri. Fiecare cetățean care zboră de pe aeroportul din Chișinău achită nouă euro”, a declarat președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Acesta a adăgat că sunt trei aspecte care ar permite autorităților rezilierea contractului cu Avia Invest.

„Le-am examinat pe toate trei. Sunt deschise cinci dosare penale pe numele celor implicați la semnarea contractului și au organizat concursul în 2013. Este adresarea în judecată care timp de patru luni nu a fost pusă pe rol, precum a spus ministrul Justiției, iar pe data de 24 ianuarie urmează a fi pusă pe rol”, a mai adăugat Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: