„Vom răspunde în felul nostru, nu suntem Rusia”, a declarat el pentru BBC Radio 4, adăugând că aceste contramăsuri „vor respecta statul de drept.”

„Din păcate nu pot oferi detalii”, a adăugat el, făcând referire la confidenţialitate. Wallace a precizat, totuşi, că serviciile secrete militare din Rusia, GRU, au primit probabil ordine de la membri importanţi ai statului rus.

Conform lui Wallace, Putin „se mândreşte cu faptul că se înconjoară de foşti agenţi de securitate” iar guvernul rus alocă fonduri directe pentru serviciile secrete iar astfel, consideră ministrul britanic, Putin „este responsabil” pentru atac.

Marea Britanie va lua şi măsuri diplomatice împotriva Rusiei, prezentându-şi cazul în faţa ONU şi respectând mecanismele europene privind atacurile cu arme chimice, a precizat Wallace.

Întrebat de posibilitatea unor sancţiuni financiare pentru oligarhii ruşi şi guvernul rus, Wallace a declarat că Marea Britanie nu are o astfel de putere unilaterală „câtă vreme face parte din UE.”

Kremlinul a negat joi că Rusia ar fi fost implicată în otrăvirea fostului spion rus care lucra pentru britanici, Sergei Skripal şi a fiicei sale, catalogând drept "inacceptabile" acuzaţiile britanicilor, notează News.ro.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a anunţat, miercuri, în Parlament, că Alexander Petrov şi Ruslan Borishov, cei doi bărbaţi acuzaţi că l-au otrăvit pe fostul spion rus Sergei Skripal, lucrează pentru serviciile secrete ruse. Ea a precizat că cei doi cetăţeni ruşi sunt ofiţeri ai serviciilor secrete militare ale Rusiei, cunoscute şi ca GRU, iar operaţiunea a fost, "cel mai probabil”, aprobată nu doar de GRU, ci şi de persoane importante din statul rus.