Aproximativ 55% din vinul consumat în Marea Britanie este importat din Uniunea Europeană, iar Asociaţia comercianţilor de vin şi băuturi spirtoase din Marea Britanie a făcut campanie împotriva unui scenariu fără un acord de tranziţie, apreciind că acesta ar fi dezastruos pentru industria britanică.

"Facem pregătiri pentru perioade dificile şi facem investiţii în acest sens", a declarat directorul general de la Majestic Wine, Rowan Gormley.

Majestic Wine se alătură astfel altor producători de alimente şi medicamente din Marea Britanie care au decis să îşi extindă stocurile în eventualitatea unui hard Brexit. Alte firme care au anunţat recent constituirea de stocuri sunt Premier Foods şi Cadbury. Companiile britanice se tem că un hard Brexit, fără un acord de tranziţie, va provoca haos în porturi şi aeroporturi, scrie Agerpres.

Marea Britanie este în continuare în pericol să iasă din cel mai mare bloc comercial al lumii fără un acord oficial, iar companiile trebuie să îşi facă planuri în eventualitatea în care vor apărea întreruperi în fluxul de bunuri la frontiere.