image
Sursa foto: Jurnal.md

Un deținut de la Penitenciarul nr.12 s-a strangulat cu un șiret: Ar fi fost amenințat luni la rând că va fi violat

Un bărbat de 45 de ani, deținut în Penitenciarul nr.12 Bender, a fost găsit strangulat în celulă.

Cazul a avut loc pe data de 18 iunie, iar descoperirea macabră a fost făcută în aceeași zi, la ora 5.00. Deținutul s-ar fi strangulat cu un șiret de capătul unui pat cu două nivele al celulei în care era privat de libertate. Bărbatul se afla de unul singur în celulă.

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au declarat sub protecția anonimatului că deținutul ar fi fost amenințat câteva luni la rând că va fi violat sau chiar omorât dacă nu va achita lunar o sumă de bani care se colecta în interiorul instituției.

Aceleași surse mai afirmă că victima, medic de profesie, s-ar fi adresat de nenumărate ori directorului instituției, Oleg Sainsus, însă fără niciun rezultat.

Contactat de Jurnal.md Oleg Sainsus a refuzat să ne confirme sau infirme informația, invocând faptul că la moment se află în concediu și nu este la curent cu cele întâmplate.

Deocamdată, redacția Jurnal.md nu a reușit să ia lăgătura cu responsabilii din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru a afla mai multe detalii despre acest caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: