image
Sursa foto: mil.ru

Noi exerciții militare au avut loc azi în stânga Nistrului; Un convoi de 100 de unități de transport militar, antrenate

Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) dislocat ilegal în regiunea transnistreană a efectuat astăzi noi aplicații militare, cu participarea a peste 100 de blindate și unități de transport militar. Anunțul a fost făcut de ministerul Apărării al Federației Ruse.

Potrivit comunicatului afișat pe site-ul oficial al instituției, trupele ruse din regiunea transnistreană au participat la exerciții „de pregătire pentru luptă”.

Militarii au desfășurat acțiuni de primire a armelor și echipamentelor. Totodată 100 de unități de transport au fost pregătite pentru a părăsi baza militară și s-au deplasat în presupuse zone de luptă unde au desfășurat „exerciții de camuflare” și de „ocupare a pozițiilor de tragere”.

„Militarii au acționat într-o manieră coordonată și a făcut față sarcinilor atribuite”, se mai spune în comunicatul ministerului rus.

Anterior, fostul deputat Chiril Moțpan a anunțat că situația în Zona de Securitate este extrem de îngrijorătoare. El a menționat că în perioada 24- 30 ianuarie, forțele armate rusești dislocate în stânga Nistrului planifică exerciții militare de amploare în zona orașului Bender. Se vor imita atacuri în forță în direcția Căușeni, Varnița; Gura Bâcului și Chișinău. Chiril Moțpan a presupus că aplicațiile au loc în contextul amplificării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Noutăţile partenerilor

comentarii: