image
Sursa foto: customs.gov.md

Peste 1900 de moldoveni au intrat în țară în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 5 027 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 1 968 traversări persoane, dintre care 1 268 treceri la frontiera moldo-română, 546 treceri la frontiera cu Ucraina și 154 treceri aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 5 027 de persoane și completate 1 986 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră în decursul a 24 ore au înregistrat 377 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

În baza deciziei autorităților naționale competente și în coordonare cu structurile de frontieră și vamale din România și Ucraina, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat au fost închise.

Tranzitarea teritoriului Republicii Moldova va fi efectuată direct, fără oprire, prin următoarele culoare instituite între punctele de trecere a frontierei de stat:

- Giurgiulești-Galați, rutier – Giurgiulești-Reni, rutier;

- Aeroportul Internațional Chișinău, aerian

- Leușeni-Albița, rutier;

– Tudora-Starokazacie, rutier.

Noutăţile partenerilor

comentarii: