Sergiu Cebotari a mulțumit avocaților și tuturor celor care au crezut în el printr-o intervenție prin Skpe, chiar în fața Curții de Apel Chișinău. El a mai menționat că în scurt timp va reveni acasă.

În luna martie a acestui an Sergiu Cebotari a fost condamnat la opt ani de pușcărie într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate.

Sergiu Cebotari a declarat în repetate rânduri că dosarul este fabricat la comandă, după ce, în primăvara anului 2016 a dezvăluit o schemă de trafic cu anabolizante, care se făcea prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”.

Declarațiile de atunci ale lui Sergiu Cebotari au fost confirmate și de o comisie parlamentară de anchetă, condusă de către deputatul PLDM, Grigore Cobzac. Atât reprezentanții Întreprinderii ”Poșta Moldovei”, cât și persoanele vizate au respins anterior aceste acuzații.

Amintim că Sergiu Cebotari era învinuit că ar fi obligat 16 oameni să muncească, fără plată, la o întreprindere agricolă privată. Mai mulți foști angajați au declarat în instanță că nu au fost niciodată forțați să muncească, iar Cebotari și-ar fi respectat în totalitate obligațiile contractuale.