image
Sursa foto: chisinau.md

Pretorii din Chișinău, obligați să inițieze demolarea construcțiilor neautorizate

Pretorii din sectoarele Chișinăului au fost obligați de primarul Ion Ceban să inițieze demolarea tuturor construcțiilor fără acte permisive, ridicate pe terenurile din proprietatea publică a capitalei.

Totodată, Ceban a mai cerut Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, luarea la evidență a dispozitivelor publicitare din oraș.

Măsura are ca scop stoparea construcțiilor neautorizate și evidența dispozitivelor amplasate fără permisiunea autorităților municipale.

După constatarea ilegalității edificiilor nominalizate, ridicate pe terenuri, proprietate publică și a amplasării neautorizate a dispozitivelor de publicitate, s-a pus în sarcina preturilor de sector inițierea procedurilor de demolare a construcțiilor problematice și respectiv, demontarea panourilor instalate fără acordul Primăriei”, potrivit lui Ceban.

Conform ordinului, datele cu privire la numărul construcțiilor neautorizate trebuie prezentate de preturile de sector viceprimarului Victor Chironda, până la data de 23 decembrie 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: