image
Sursa foto: Getty Images

Stadionul lui Napoli va purta numele lui Diego Armando Maradona. Care va fi prima partidă găzduită

Stadionul ”Diego Armando Maradona” din Napoli va fi inaugurat oficial la data de 29 iulie.

În fața stadionului va fi amplasată și o statuie a legendarului jucător argentinian care a jucat la Napoli între 1984 și 1991.

Potrivit Corriere dello Sport, consiliul local din Napoli a pus toate detaliile la punct pentru ceremonia de inaugurare care va avea loc la sfârșitul lunii iulie.

Casa celor de la Napoli, arena ”San Paolo” a fost denumită de fanii argentinianului stadionul ”Maradona” la doar câteva zile de la trecerea în neființă a legendarului fotbalist din noiembrie 2020, dar o ceremonie oficială a fost amânată de autoritățile napolitane.

Pe lângă inaugurarea oficială, va mai avea loc un eveniment dedicat lui Diego Armando Maradona. O statuie va fi amplasată în fața stadionului și va fi dezvelită în aceeași zi. Artistul Mimmo Sepe a donat statuia autorităților din Napoli.

Potrivit Football Transfer, UEFA și CONMEBOL sunt în discuții avansate pentru organizarea unei partide între câștigătoare EURO 2020, Italia, și câștigătoarea Copa America, Argentina.

Meciul dintre Italia și Argentina ar urma să fie găzduit de Stadionul Diego Armando Maradona.

Legendarul fotbalist este omagiat peste tot în lume. Rio de Janeiro îl va omagia pe Diego Armando Maradona prin atribuirea numelui său unei pieţe locale, în care va fi instalată şi o statuie a starului argentinian.

Legea care numeşte "Plaza Diego Armando Maradona" o mică piaţă situată în faţa consulatului argentinian din Rio de Janeiro, în cartierul Botafogo, a fost promulgată săptămâna trecută de Consiliul municipal, care a început deja procedurile pentru a comanda sculptura.

"Încă nu avem o dată stabilită pentru inaugurarea statuii, dar construcţia acesteia este prevăzută în proiectul de lege aprobat", a declarat marţi consilierul local Felipe Michel, autorul iniţiativei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: