image
Sursa foto: privesc.eu

PD, o nouă invitație către ACUM; Candu „Politica înseamnă arta compromisului”; Ce spune despre o eventuală coaliție cu PSRM

Partidul Democrat lansează o nouă invitație către blocul ACUM Platforma DA și PAS la discuții privind formarea unei majorități parlamentare. Declarațiile au fost făcute de vicepreședintele PD, Andrian Candu, după ședința Consiliului Executiv al formațiunii.

„Dacă nu vor merge la dialog în următoarele zile, echipa PD se va întruni și va lua decizia privind următoarele acțiuni”, a precizat Candu.

„Blocul ACUM a făcut o greșeală când a respins invitația noastră. Politica înseamnă arta compromisului. Regretăm că s-au grăbit să respingă invitația noastră. Mai mult se discută cu presa decât cu partidele parlamentare. Dacă liderii ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că PD este flexibil și are interesul cetățeanului. Consiliul Executiv al PD a decis să facem o nouă invitație adresată ACUM pe care îi așteptăm să discutăm în zilele următoarele zile”, a declarat Candu.

Acesta pretinde că PD ar fi oferit blocului ACUM funcția de premier.

„Chiar dacă PD are mai multe mandate, am fi fost dispuși să oferim coelgilor din ACUM să le facem unele oferte care presupun un rol important în ceea ce înseamnă guvernarea - conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de premier. Nu e vorba că ne plac colegii din ACUM sau că îi apreciem mai mult decât ei ne apreciază”, a mai spus vicepreședintele PD,

Acesta a fost întrebat despre posibilitatea unei eventuale coaliții cu socialiștii.

„Echipa PD are o experiență bogată politică și înțelege că promisiunile și emoțiile electorale sunt emoții. Dacă nu vor merge la dialog în următoarele zile, echipa PD se va întruni și va lua decizia privind următoarele acțiuni.Nu s-a discutat astfel subiect la ora actuală”, a mai spus Candu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: