image
Sursa foto: flickr.com

Accidentul fatal de la întreprinderea avicolă din Floreni, unde a murit un om: Ședința de judecată, amânată din nou

Judecata incidentului fatal de la întreprinderea avicolă din satul Floreni, unde a murit un om, a fost iarăși reprogramată. Ședința a fost amânată pentru ziua de luni, 12 decembrie, la cererea juristului companiei avicole, care s-a dovedit a fi nepregătit pentru pledoarie. Avocatul succesorului părții vătămate, Daniela Mârza, crede că tragerea de timp se face cu bună știință.

„Cu părere de rău, pe cauza dată avem vreo șapte ședințe dintre care patru au fost amânate de către pârât. La bază au stat niște motive irelevante și neîntemeiate. Astăzi s-au solicitat, de asemenea, încasarea în afara de suma indemnizației și a prejudiciului moral, încasarea dobânzii de întârziere și sumei conform inflației datorită situației economice”, a declarat avocata Daniela Mârza.

Este vorba de examinarea solicitării de încasare a indemnizației unice de deces și a prejudiciului moral în cazul bărbatului decedat acum un an, la locul de muncă. Administrația companiei avicole nu s-a prezentat în ședință nici de această dată.

„Administratoarea are calitate de intervenient, dar nu s-a prezentat nici ea, nici avocatul. Două ședințe au fost amânate și de dumnealor. Prima dată, pe motiv că era perioada estivală și nu putea să-și contacteze un avocat. Aici se vede atitudinea neglijentă a administrației întreprinderi unde a activat Ghenadie Țurcan, față de toată situația care s-a produs”, mai spune avocata Daniela Mârza.

Mama victimei rămâne cu speranța că judecătorii vor lua o decizie corectă.

Tragedia s-a produs pe 26 noiembrie trecut, la întreprinderea avicolă din satul Floreni. Un bărbat de 44 de ani a fost tras într-un agregat de transportare, de tip spirală, în timp ce lucra într-o încăpere a întreprinderii. De atunci, fiica lui nu a primit nimic din partea companiei. Singurul ajutor financiar oferit familiei a fost de 50 de mii de lei pentru înmormântarea bărbatului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: