image
Sursa foto: Profimedia

Așa arată hypercar-ul de 2 milioane € pe care Max Verstappen și-l face cadou după titlul mondial. Ce poate face

Max Verstappen (24 de ani) a reușit să îl învingă pe Lewis Hamilton (36 de ani) la Marele Premiu de la Abu Dhabi și să câștige primul său titlu mondial din carieră.

Datorită unei clauze din contractul cu Red Bull Racing, pilotul olandez va încasa venituri mai mari cu 14 milioane de euro începând cu 2022, sumă cu titlu de recompensă pentru faptul că tocmai a devenit campion mondial.

Cotidianul spaniol AS a aflat și ce va face Verstappen cu o parte din bani. Cunoscut ca un pasionat al automobilelor și în afara pistei, pilotul urmează să achiziționeze un Aston Martin Valkyrie, un hypercar estimat la 2 milioane de euro, care poate fi folosit atât în cursele de Formula 1, dar și pe drumurile publice, în mod legal.

Mașina realizată de producătorul britanic împreună cu cei de la Red Bull Racing se află în stadiul de producție și va fi lansată în doar 150 de exemplare, conform automarket. Ca detalii tehnice, supermașina este un model hibrid, dotat cu un motor V12 Cosworth și 1155 de cai putere. Pentru realizarea unui singur model, fabricat exclusiv manual, este nevoie de cel puțin 2.000 de ore.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: