image
Sursa foto: flickr.com

O singură secție de vot! La alegerile din 24 februarie, moldovenii din Canada vor putea vota doar la Ottawa

La alegerile din 24 februarie, moldovenii stabiliți în Canada vor putea vota doar în oraşul Ottawa. Și asta pentru că va fi deschisă o singură secție de votare, la sediul reprezentanței diplomatice a Republicii Moldova.

Guvernul Canadei a informat că legislația canadiană nu permite deschiderea secțiilor de vot a statelor terțe, în afara misiunilor diplomatice, pentru scrutinul electoral din 24 februarie 2019. Decizia a fost anunțată Ambasadei Republicii Moldova din Canada după adresarea misiunii diplomatice către autoritățile locale de a autoriza deschiderea a 3 secții de votare în conformitate cu hotărârea CEC din 19 ianuarie 2019, se spune într-un comunicat al Ministerului de Externe.

„Printr-un demers al Ministerului de Externe de la Ottawa, Ambasada Republicii Moldova a fost informată că decizia respectivă se bazează pe prevederile legislației canadiene, care nu poate aproba deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul Canadei pentru scrutinul din anul 2019”, precizează MAEIE.

Precizăm că, potrivit hotărârii Executivului de la Chișinău, în Canada urmau să fie deschise în total trei secţii de votare – la Ottawa, la Montreal şi la Toronto.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: