image
Sursa foto: ansa.gov.md

FOTO// În pieţele din nordul ţării se vând produse alimentare cu termen de valabilitate expirat

În ajunul sărbătorilor de iarnă, inspectorii sanitari au verificat 25 de unităţi de comercializare a produselor alimentare şi două depozite alimentare din raioanele Edineţ şi Briceni, în urma cărora au fost întocmite 11 procese verbale.

În urma controlului au fost depistate un și de încălcări precum comercializarea produselor alimentare expirate, reambalarea produselor în unitățile de comerț fără etichetă, fără documente de confirmare a calităţii acestora;

Totodată, s-a constatat că majoritatea agenților economici încalcă regimul termic de păstrare a produselor alimentare ușor alterabile din cauza cantității excesive a acestora în unitățile frigorifice,

O problemă reprezintă și condițiile anti-sanitare în unitățile de comerț, prezența vânzătorilor la locurile de muncă fără haine sanitare de protecție, fără examinare medicală și examen minim sanitar.

În urma verficărilor în piețele agroalimentare s-a depistat un lot de 36 kg de came proaspătă răcită, în suma de 1980 de lei, un lot de produse din carne afumată și mezeluri fără acte de proveniență.

Produsele alimentare care nu corespund normele au fost retrase din rețeaua de comercializare și distruse de către agenții economici: peste 10 kg de produse de cofetărie, circa 4 kg produse lactate, băcănie 1,5 kg, caviar proteic 2 kg, ciuperci conservate 2,1 kg, maioneză 3,3 kg, băuturi răcoritoare 5,14 l, condimente 2,07 kg, came afumată și mezeluri - circa şase kg.

Potriviti ANSA, în rezultatul controalelor au fost întocmite 11 procese-verbale contravenționale şi au fost aplicate amenzi în valoare de 23 de mii 400 de lei.

ansa.gov.mdansa.gov.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: