image
Sursa foto: digisport.ro

4 mari favorite la Mondial: Cum ar putea arăta primul 11 al echipelor cu cele mai mari şanse în Rusia

A mai rămas o săptămână până la Cupa Mondială, iar marile forțe își șlefuiesc primul 11 pentru marele trofeu. Germania, Brazilia, Spania și Franţa sunt principalele favorite ale competiției din Rusia, cel puțin pe hârtie, așa cum susțin casele de pariuri.

Cei patru granzi se laudă cu cei mai buni și mai scumpi jucători din lume, însă măiestria punerii acestora pe teren rămâne la latitudinea selecționerilor, scrie digisport.ro.

Marea favorită, Brazilia, ar putea să alinieze foarte ușor, două echipe la fel de valoroase, iar misiunea selecționerului Tite este cu atât mai dificilă. La ultimul amical, cel câștigat cu 2-0 cu Croația, acesta s-a bazat pe cel mai râvnit portar al momentului, Alisson, care a contribuit la ascensiunea Romei până în semifinalele Champions League. Ca fundaș dreapta, Danilo pare să nu aibă rival, mai ales după prestația sa pentru Manchester City, care a câștigat la pas titlul în Premier League. În centrul defensivei, cei doi stopperi de la PSG, Thiago Silva și Marquinhos, par a forma un cuplu bătut în cuie, iar pe stânga, jucătorul de la Real Madrid, Marcelo, este de neînlocuit. La mijloc apar trei staruri de la Barcelona, Real Madrid și Manchester CIty: Paulinho, Casemiro și Fernandinho, în timp ce în atac s-ar putea miza din primul meci pe Neymar. Cel mai scump jucător al lumii tocmai a revenit cu gol pe teren după operația din martie. Lângă el ar putea figura Willian și Coutinho, ambii cu sezoane de excepție reușite pentru Manchester City, respectiv Barcelona.

Brazilia:

Alisson - Danilo, Silva, Marquinhos, Marcelo - Paulinho, Casemiro, Fernandinho - Willian, Neymar, Coutinho

Deținătoarea trofeului, Germania, are și ea de unde să aleagă. Selecționerul Joachim Low pare convins să înceapă cu Neuer (Bayern) în poartă, în dauna lui Kevin Trapp (PSG). Pe dreapta, nimeni nu poate să-l înlocuiască pe fundașul lui Bayern, Kimmich, în timp ce pe stânga, Jonas Hector și-a câștigat deja locul în primul 11. Centrul defensivei nemților va fi, aproape sigur, format din cuplul lui Bayern, Boateng - Hummels. La mijloc, Khedira și Kroos au demonstrat că se înțeleg de minune, în timp ce în fața lor Low va folosi 3 jucători: Muller, Ozil și Reus. Deși în ultimul amical l-a utilizat ca vârf de lance pe Petersen, la Mondial se pare că Werner va avea întâietate.

Germania:

Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Hector - Khedira, Kroos - Muller, Ozil , Reus - Werner

Campioana mondială din 2010, Spania, are și ea un lot plin de vedete. De Gea e de neclintit din poartă, în timp ce linia de 4 fundași se știe în mare parte. Fancul drept e asigurat de jucătorul lui Real Madrid, Carvajal, în timp ce Pique și Sergio Ramos, rivali în La Liga, sunt senatorii de drept ai centrului apărării. Nici în stânga nu pot fi surprize, după ce Alba și-a asigurat de mult locul. La mijloc, cei doi oameni de la Barcelona și Bayern, Busquets și Alcantara, rămân pe poziții. Dileme pot exista doar la mijlocașii de creație, acolo unde doar Iniesta pare să aibă locul bătut în cuie, în timp ce Isco și Silva au mari șanse să i se alăture în formula de start. Ca vârf, Diego Costa pare să-și fi asigurat postul.

Spania:

De Gea - Carvajal, Pique, Sergio Ramos, Alba - Busquets, Alcantara - Isco, Iniesta, Silva - Costa

Cea de-a patra favorită, Franța, a impresionat în ultimele trei amicale, pe care le-a câștigat la pas, iar Didier Deschamps pare să aibă o misiune grea în a alege primul 11. Dacă în poartă Lloris e de neclintit, în defensivă cuplul de fundași centrali favorit ar fi: Umtiti și Varane, rivali la Barcelona și Real. La ultimul amical, cel cu Italia, în partea dreapta a fost folosit jucătorul lui Stutgart, Pavard, însă titularul obișnuit e Sidibe, în timp ce pe stânga va juca Mendy. Nici la mijloc nu e ușor de ales. însă Kante și Pogba par a se înțelege bine, iar Tolisso a colaborat și el bine cu ei la ultimul meci. Doar în ofensivă lucrurile par mai simple, acolo unde Mbappe, Griezmann și Dembele sunt cele trei guri de foc.

Franța:

Lloris - Sidibe, Varane, Umtiti, Mendy - Tolisso, Kante, Pogba - Mbappe, Griezmann, Dembele

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: