image
Sursa foto: captură

O femeie din capitală susține că fiul ei a fost bătut cu bestialitate și lăsat să moară

Moarte învăluită în mister. O locuitoare a capitalei susține că fiul ei de 23 de ani a fost bătut cu bestialitate și lăsat să moară pe scările unui bloc din sectorul Buiucani. Nici la două săptămâni de la tragedie, făptașii nu au fost găsiți, întrucât medicii legiști și polițiștii ar încerca să mușamalizeze cazul, adaugă mama tânărului decedat. Pe de altă parte, cei vizați au refuzat să discute cu echipa Jurnal TV. Părinților victimei le-au spus însă că fiul lor s-ar fi înecat cu o bucată de salam.

Valentina Ciobanu povestește că, fiind la muncă în străinătate, ținea legătura cu fiul ei, Dorin, prin telefon. Pe la mijlocul lunii aprilie, însă, băiatul ei nu a răspuns la apeluri câteva zile la rând.

Îngrijorat, tatăl tânărului a mers la locul de muncă al acestuia pe 18 aprilie. Acolo, a aflat că Dorin a fost văzut ultima oară la serviciu pe 14 aprilie. Apoi, bărbatul s-a dus la poliție, unde, după ce a arătat fotografia fiului său, i s-a spus că acesta a fost găsit mort pe 15 aprilie, într-un bloc din sectorul Buiucani al capitalei. Și pentru că nu avea actele de identitate asupra sa, era înregistrat ca neidentificat.

Mama tânărului spune că medicii legiști au negat însă faptul că băiatul a fost bătut. Ei au constatat că acesta s-ar fi asfixiat cu o bucată de salam.

Echipa Jurnal TV a mers împreună cu rudele victimei la Centrului de Medicină Legală din Chișinău. Inițial, ni s-a spus că legistul care a examinat cadavrul tânărului este la locul de muncă, dar când am ajuns la biroul său, acesta nu mai era acolo.

Am încercat să vorbim și cu șeful Secției tanatologie a Centrului de Medicină Legală, Eugen Grinceșen, dar și el a refuzat să discute cu noi.

Nici avocatul familiei victimei nu a putut afla de ce nu au fost restituite hainele tânărului decedat. De asemenea, apărătorul spune că nu l-a găsit nici el pe medicul legist, de la care ar fi vrut să afle detalii despre rezultatele expertizei medico-legale.

Am încercat să aflăm mai multe despre acest caz de la polițistul de sector Mihai Scripnic. El ne-a spus doar că dosarul morții lui Dorin Ciobanu se află pe masa unui ofițer de urmărire penală, dar a refuzat să ne ofere datele de contact ale acestuia. Și șeful sectorului de poliție nr. 3 de la Buiucani, Sergiu Muruz, a refuzat să ne ofere un interviu despre acest subiect. El ne-a sugerat să luam legătura cu ofițerul de presă al Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, care nu a răspuns la telefon nici vineri, nici astăzi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: