image
Sursa foto: Profimedia Images

UE, îngrijorată după ce Belarusul a renunțat la neutralitatea nucleară: Asta înseamnă că Rusia va pune arme nucleare acolo

UE a avertizat că Rusia va începe să pună arme nucleare în Belarus, odată cu decizia de a renunța la neutralitatea nucleară. Este o decizie „foarte periculoasă”, avertizează Josep Borrell, șeful diplomației europene.

„Știm ce înseamnă pentru Belarus această decizie. Înseamnă că Rusia va pune arme nucleare în Belarus și aceasta este o direcție foarte periculoasă”, spune Borrell, potrivit Digi24.

Belarusul, țară devenită rampă de lansare pentru atacurile Rusiei asupra Ucrainei, a votat duminică pentru a-i da președintelui Alexandr Lukașenko puteri mai mari prin Constituție. Referendumul are ca rezultat și renunțarea la neutralitatea nucleară.

Referendumul a avut loc într-un moment în care Ucraina vecină este pradă unei invazii ruse declanşate pe 24 februarie, în timp ce negocieri între ruşi şi ucraineni, anunţate de ambele părţi, ar urma să aibă loc, luni, la frontiera belarusă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: