image
Sursa foto: border.gov.md

Angajați ai Poliției de Frontieră participă în Polonia la un atelier pentru contracararea fraudei în actele de călătorie

Patru angajați ai Poliției de Frontieră participă la un atelier de lucru, organizat în cadrul proiectului „Înființarea grupurilor regionale de lucru în cadrul sistemului de documente electronice de biblioteca FRONTEX/INTERPOL (FIELDS). Evenimentul are loc la Varșovia, Polonia, sub egida agenției FRONTEX în comun cu INTERPOL.

În marja prezentărilor, experții în documente din Republica Moldova și Statele din Balcanii de Vest, de comun cu experții din cadrul UE, se vor familiariza cu procedura de elaborare a descrierii elementelor de securitate conform modelului Quick Check Card. Acest concept este implementat în statele membre ale UE și permite angajaților din prima linie să verifice valabilitatea actelor la traversarea hotarului în cel mai scurt timp.

Astfel, angajații Direcției expertiză a documentelor vor suplini colecția de documente electronice de biblioteca FRONTEX/INTERPOL cu actele eliberate de autoritățile competente ale Republicii Moldova.

De asemenea, va fi examinată posibilitatea interconectării Sistemului informațional integrat al Poliției de Frontieră a RM cu biblioteca electronică menționată supra, ce va permite angajaților din cadrul punctelor de trecere să consulte actele de călătorie prezentate la control cu specimenele altor state.

Noutăţile partenerilor

comentarii: