image
Sursa foto: captură

Andrei Năstase, la ședința Consiliului Naţional al PNL România: „La Chișinău se întâmplă lucruri foarte grave”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, participă la ședința Consiliului Naţional al PNL din România s-a reunit astăzi la Palatul Parlamentului din București.

„Sunt onorat să mă aflu aici și vreau să remarc responsabilitatea cu care ați ales să tratați următorii doi ani de activitate, dar în principal următoarele evenimente electorale. PNL este principalul partener al forțelor proeuropene, proromânești, democratice și antioligarhice din Republica Moldova. Profit de acest prilej pentru a vă mulțumi pentru sprijinul plenar pe care îl acordă PNL, personal președintele Ludovic Orban în campania electorală de la Chișinău, când am învins forțele oligarhice. Vă mulțumesc pentru sprijinul plenar oferit atunci când guvernarea oligarhică de la Chișinău a decis să anuleze democrația și prin intermediul unei justiții aservite a decis să ne priveze de un mandat obținut legitim într-o luptă fără precedent în RM. Împreună am reușit”, a declarat Andrei Năstase în cadrul evenimentului.

„Vă mulțumesc pentru acest sprijin culminat cu o Rezoluție a Parlamentului European, o rezoluție în care un aport aparte l-a avut PNL prin reprezentanții în Parlamentul European. La Chișinău se întâmplă lucruri grave, foarte grave. Am ascultat cu atenție discursul președintelui Iohannis și era suficient să schimbăm un nume comun. Era suficient să punem în locul politicianul de la dumneavoastră pe Plahotniuc și nimic nu era străin pentru RM”, a adăugat președintele Platformei DA.

În context, Andrei Năstase a spus „noi, românii din Basarabia, cei care reprezentăm forțele politice și civice pro-europene și antioligarhice am învățat un lucru esențial. Atunci când democrația este anulată, este ucisă, rezistența este o datorie”.

La eveniment participă și președintele României, Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi figurează a ședinței criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit „Principiile bunei guvernări liberale”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: